Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - هر چند طبق قول مسئولان دفتر تأليف کتاب‌هاي درسي قرار بود زندگي شهيد فهميده به کتاب درسي پايه ششم بازگردد و اين وعده محقق نشد اما ماجراي واقعه طبس به کتاب تاريخ معاصر پايه يازدهم برگشته است. به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري تسنيم، سال تحصيلي گذشته بود که ماجراي حذف برخي دروس از کتاب‌هاي درسي دانش‌آموزان رسانه‌اي شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ماجرا از اين قرار بود که معلمان در جريان تدريس کتاب‌ها به دروسي برخوردند که در مقايسه با سال‌هاي گذشته تغييراتي کرده بود و برخي مفاهيم از کتاب‌هاي درسي حذف شده بود.
برخي معلمان در جريان تدريس کتاب هديه‌هاي آسماني پايه ششم متوجه حذف بخش مربوط به زندگي نامه شهيدفهميده شدند. در حقيقت در کتاب هديه‌هاي آسماني سال‌هاي گذشته درس «رهبران کوچک» به معرفي شهدايي همچون حسين فهميده، بهنام محمدي، مهدي باکري، ابراهيم همت، عباس بابايي، حسن باقري، علي صياد شيرازي و ... اختصاص داشت.
در اين درس به چگونگي آغاز جنگ ميان ايران و عراق اشاره شده بود همچنين اين درس به معرفي شهيد حسين فهميده به دانش‌آموزان مي‌پرداخت و با اشاره به جمله معروف امام خميني (ره) درباره اين نوجوان شهيد آمده بود: رهبر ما آن طفل 13 ساله‌اي است که با قلب کوچک خود با نارنجک خود را زير تانک دشمن انداخت و آن را منهدم کرد. اين جمله درمورد شهيد حسين فهميده است، او با اين شجاعتش جاودانه شد و روز شهادتش را به نام روز بسيج دانش‌آموزي گرامي مي‌داريم.
همچنين بخوانيد: چرا درس «رهبر کوچک» در کتاب هديه‌هاي پايه ششم گنجانده نشد؟
همچنين بخوانيد: توضيحات آموزش و پرورش درباره بازنگشتن زندگي‌نامه شهيد فهميده به کتاب پايه ششم
همچنين بخوانيد:حذف «شهيد فهميده»‌از کتاب درسي پايه ششم/آموزش‌وپرورش چه پاسخي دارد؟
اما مهر سال تحصيلي گذشته و در جريان تغييرات کتاب‌هاي درسي، بخش مربوط به زندگي نامه شهيد فهميده حذف شده بود.
پس از انتشار اين خبر، دفتر تأليف کتاب‌هاي قرآن و معارف اسلامي سازمان پژوهش و برنامه‌ريزي آموزشي با انتشار اطلاعيه‌اي در اين رابطه اعلام کرد: گروه قرآن و معارف اسلامي، دفتر تأليف کتاب‌هاي درسي آموزش و پرورش ضمن ارج نهادن به دغدغه تمام هم‌سنگران خود در عرصه دفاع مقدس و در جهت اعلام برائت از تحليلگران صهيونيستي به‌منظور به خاک ماليدن بيني بدخواهان و دشمنان انقلاب اسلامي، خنثي شدن نقش آنها و بسته شدن باب هرگونه سوء استفاده احتمالي اعلام مي‌کند که عبارت مورد اشاره از زبان امام خميني(ره) در درس «رهبر کوچک» در تجليل از شهيد فهميده را مجدداً جزئي از درس حاضر تلقي مي‌کند و با بازگرداندن پيشين درس در بخشنامه ويژه‌اي نحوه درج آن در کتاب درسي را به مدارس سراسر کشور ابلاغ خواهد کرد.
طبق اعلام معلمان، با وجود قول دفتر تاليف کتاب‌هاي درسي مبني بر بازگشت جمله معروف امام خميني (ره) درباره شهيد فهميده، هنوز اين جمله به کتاب‌ هديه‌‌هاي آسماني پايه ششم بازنگشته است.
در همين رابطه حجت الاسلام عليرضا سليمي عضو کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس گفت: با وجود قول مسئولان دفتر تاليف کتب درسي مبني بر بازگشت زندگينامه شهيد فهميده مشاهده مي‌‌کنيم که اين مطلب به کتاب درسي بازنگشته است.
وي با اشاره به ديدار اعضاي کميسيون آموزش مجلس از سازمان پژوهش و برنامه‌ريزي آموزشي عنوان کرد: در اين ديدار اين ماجرا به مسئولان تاليف کتب درسي متذکر خواهد شد و علت اين مسئله را جويا مي‌شويم.
هر چند محمود اماني طهراني مديرکل دفتر تاليف کتاب‌هاي درسي وزارت آموزش‌وپرورش معتقد است: «به‌دنبال استقرار نظام جديد آموزشي کتاب‌هاي درسي از سال 90 تغييرات اساسي داشته و برخي از آنها جديدالتأليف هستند و در چنين شرايطي حفظ دقيق همه کلمات، جملات و عبارات کتاب‌هاي قبلي در کتاب‌هاي جديد ميسر نيست و جابه‌جايي، انتقال مفاهيم و نحوه طرح و بسط آنها در کتاب‌هاي جديد امري بديهي به شمار مي‌آيد.
در درس 15 هديه‌هاي آسمان پايه ششم، آموخته‌هاي دانش‌آموزان درباره شهيد فهميده در پايه سوم ابتدايي بازخواني و زمينه برقراري پيوندي مؤثر و سازنده بين داستان شهيد فهميده و داستان حضرت قاسم‌(ع) و درک «شباهت‌هاي ميان حضرت قاسم در روز عاشورا و رفتار حسين فهميده در دفاع مقدس» فراهم مي‌شود. عنوان «حماسه‌آفرينان جاويدان» نيز ضمن تناسب با موضوع مطرح‌شده زمينه تقويت باور به نقش ماندگار شهدا در تداوم حيات پرافتخار ميهن اسلامي را در ذهن مخاطبان فراهم مي‌سازد.»
همچنين حذف مطلب مربوط به تسخير لانه جاسوسي و حمله آمريکايي‌ها به طبس موضوع ديگري بود که در جريان تدريس از سوي معلمان مورد توجه قرار گرفت.درس 16 کتاب مطالعات اجتماعي پايه نهم در سال تحصيلي گذشته با عنوان «دوران پس از انقلاب اسلامي» انتخاب شد که به مباحثي همچون برپايي نظام جمهوري اسلامي ايران، توطئه‌ها و دسيسه‌هاي دشمن، ترور شخصيت‌ها و مردم انقلابي، دوران جنگ تحميلي و رحلت امام خميني (ره) و انتخاب رهبر معظم انقلاب مي‌پردازد اما در سال تحصيلي 94-95 علاوه بر مطالب فوق در اين درس به موضوع تسخير لانه جاسوسي،گروگان‌گيري آمريکايي‌ها، شرط ايران براي آزادي گروگان‌ها، ماجراي حمله آمريکايي‌ها به طبس و نابودي هواپيماها وهليکوپترهاي آنها اشاره شده بود که در سال تحصيلي 95-96 اين موضوع از کتاب مطالعات اجتماعي پايه نهم حذف شده بود.
دفتر تاليف کتاب‌‌هاي درسي در اين رابطه عنوان کرده بود: معمولاً سال اول انتشار يک کتاب، اجراي آزمايشي آن است که همزمان درطول سال تحصيلي پژوهش‌هايي در رابطه با محتواي کتاب انجام مي‌شود و از استان‌ها درخصوص جنبه‌هاي مختلف تدريس کتاب و محتواي آن نظرات لازم جمع آوري مي‌شود.معلمان و دبير خانه کشوري نيز بازخوردهاي خود را به دفتر تأليف کتابهاي درسي وزارت آموزش و پرورش اعلام مي‌کنند که در رابطه با کتاب مطالعات اجتماعي يکي از ايرادات اعلام شده به نسخه اوليه، حجم مطالب، اطلاعات بخش تاريخ و عدم تناسب برخي از آنها با توان مخاطبان يا ميزان ساعت آموزش اين درس بود بنابراين گروه مطالعات اجتماعي تصميم گرفت بر پايه نظرسنجي، حجم کتاب را تعديل و برخي مطالب را به پايه‌هاي بالاتر منتقل کند.
با توجه به اينکه مطلب مربوط به تسخير لانه جاسوسي، گروگان گيري آمريکايي‌ها و ماجراي حمله به طبس و نابودي هواپيماها و هلي کوپترهاي آمريکايي قرار است درسال تحصيلي 96-97 در کتاب تاريخ معاصر ايران دوره متوسطه دوم به طور کامل مطرح شود. اين مطلب در کتاب مطالعات اجتماعي سال تحصيلي 94-95 نيز به صورت جزيي و گذرا مطرح شده بود بنابراين آن را حذف کرديم تا به طور کامل در کتاب تاريخ معاصر ايران لحاظ شو بنابراين شوراي برنامه‌ريزي تشخيص داد که محتواي مذکور جابجا شود.
اين وعده مسئولان دفتر تاليف کتب درسي محقق شد و درس مربوط در کتاب تاريخ معاصر پايه يازدهم ذکر شده است.


البته در کتاب تاريخ معاصر مباحث ارزشمند ديگري همچون بيداري اسلامي، آرمان و دستاوردهاي انقلاب اسلامي، کودتاي نوژه و قيام 15 خرداد شرح داده شده است.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۲۸۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استاد مطهری؛ فیلسوف یا متکلم؟!

کتاب دو جلدی «طهور در ساغر» به قلم حسینعلی رحمتی است که این اثر برای آشنایی جوانان با منظومه‌ی فکری استاد مرتضی مطهری منتشر شده است.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، چهل‌وچهار سال از شهادت استاد مرتضی مطهری می‌گذرد؛ چه چیزی باعث شده‌است هنوز آثار ایشان تجدید چاپ شود و تمامی رهپویان اندیشه به این آثار توجه داشته‌‌باشند؟ تاریخ هر چیزی را به راحتی در خود نگاه نمی‌دارد و به نسل‌های بعدی منتقل نمی‌کند. باید کاوش کرد چه چیزی شهید مطهری را در این جایگاه قرار داده‌است و سخنان او همیشه تازه بوده‌است؟

معلم شهید در ایران معاصر، در هر دو عرصه‌ی اندیشه و عمل سیاسی‌ـ‌اجتماعی تاثیر گذارده است. او در دو کانون اصلی تفکر و دو گروه مرجع در جامعه‌ی ایران، یعنی در حوزه‌‌های علمیه و دانشگاه حضوری جدی داشت. در تمام این محافل یکی از محورهای اساسی بحث‌هایش فلسفه و موضوعات جدید کلامی بود؛ مقتضیات زمان را به خوبی فهم کرد و چراغ حکمت اسلامی را روشن نگاه داشت. او در زمان غلبه‌ی اندیشه‌ی غربی، به نقد فلسفه‌ی غرب پرداخت و در حالی که مدافع فلسفه‌ی اسلامی بود، هرگز از آداب و لوازم خلوص اندیشیدن خارج نشد. سخن گزافی نمی‌تواند باشد اگر بگوییم که شهید مطهری در گشودن راه فلسفه‌ی اسلامی به مجامع علمی نقشی پررنگ داشت.

در سال‌های پرالتهابی که مکتب‌ها و نگرش‌هایی همانند مارکسیسم و ماتریالیسم در قالب گروه‌ها و احزاب بر فعالان و مبارزان سیاسی تأثیر می‌گذاشتند، شهید مطهری با استفاده از آنچه نزد علامه محمدحسین طباطبایی آموخته‌بود، زیرساخت‌ها و مبانی فلسفی این نوع مکاتب را به چالش کشید و ضعف‌ها و اشکالات آن‌ها را در معرض دید و داوری جامعه‌ی آن روز نهاد. نگارش آثاری چون «علل گرایش به مادی‌گری»، «اصول فلسفه و روش رئالیسم»، «نقدی بر مارکسیسم»، «مسئله شناخت»، «فلسفه تاریخ»، «فلسفه اخلاق» یک جهاد علمی بود که آثار عملی آن تا ایجاد روحیه‌ی خودباوری در میان جوانان کارساز بود. از این رو جوانان این زمان نیز شایسته است به آثار ایشان از مسیرهای امن و استوار رو کنند. کانون اندیشه جوان چند اثر در خور توجه برای آشنایی جوانان با منظومه‌ی فکری استاد مرتضی مطهری منتشر کرده‌است؛ یکی از این آثار، کتاب دو جلدی «طهور در ساغر» به قلم حسینعلی رحمتی است.

بحث اصلی در جلد اول «طهور در ساغر» با این پرسش آغاز می‌شود: «مطهری را باید در زمره‌ی فیلسوفان به شمار آورد یا متکلمان؟». حسینعلی رحمتی برای پاسخ‌دادن به این پرسش اذعان می‌کند باید تعاریف کلام و فلسفه، متکلم و فیلسوف و وظایفشان مشخص شود و همچنین شیوه‌ی تفکر و عملکرد شهید مطهری نیز بررسی شود. بنابراین بیان‌کردن این تعارف و سلوک و عمل شهید مطهری در برابر هر کدام، وجهه‌ی همت نویسنده قرار می‌گیرد. او در جلد اول کتاب به تعریف فلسفه و زیست فیلسوفانه می‌پردازد؛ ابتدا تاریخ مختصری از فلسفه را بیان می‌کند سپس تعاریف را در دو جغرافیای فکری اسلامی و غرب پی می‌گیرد. در خلال بیان این دقایق، ظرافت رفتار و مشی فکری و در بیانی دیگر، روش‌شناسی استاد مطهری در فلسفه آشکار می‌شود. این جلد از کتاب تا به حدی روان است که می‌توان دانشجویان سال اولی رشته‌های علوم انسانی را به خواندن آن ترغیب کرد؛ چراکه به مناسبت سیر در اندیشه فلسفی استاد مطهری، سیری هم در تاریخ فلسفه از یونان باستان تا معرفت‌شناسی انجام شده‌است.

جلد دوم کتاب «طهور در ساغر» با عنوان «سیری در اندیشه‌های کلامی استاد مطهری» دو ساحت زندگی یک انسان، یعنی ساحت شخصی  و اجتماعی را بررسی می‌کند. کتاب با پرسش از چیستی دین و دلیل نیاز آدمی به دین آغاز می‌شود و با جاری شدن مفاهیم اختیار بشری و عدل الهی در فصل دوم، به سوی پرسش از آزادی می‌رود. پس از اینکه مبانی، مفهوم، جایگاه و اقسام آزادی بررسی شد، نسبت میان دین و آزادی و آسیب‌شناسی آزادی در برابر مخاطب قرار می‌گیرد. نویسنده در حالی این سیر را پیش می‌برد که تفکر شهید مطهری در تمام سطح‌های سخن پررنگ است و آشکار می‌شود.

فصل چهارم کتاب موضوع اخلاق و دین‌باوری را بررسی می‌کند. این فصل محل منازعه میان مکتب‌های اخلاقی مهم دوران می‌شود. با این همه، آخرین فصل جلد دوم «طهور در ساغر»، تلاش می‌کند، دین را در آینه‌ی فهم کند. در اینجا کتاب به پرسش نخست بر می‌گردد که مطهری یک فیلسوف است یا متکلم و به این مناسبت جریان‌های مهم اندیشه در تاریخ اسلام را بازگو می‌کند و مهم‌ترین شاخص‌های فکری هر کدام را بر می‌شمرد.

کتاب «طهور در ساغر» را می‌توان از دو منظر نگاه کرد: اول) کتابی برای آشنایی با منظومه فکری استاد شهید مرتضی مطهری، دوم) کتابی برای فهمیدن دقایق مهمی در سیر اندیشه از یونان تا ایران معاصر، سوم) کتابی برای آشنایی و فهمیدن چیستی کاربرد علوم عقلی، که به انتزاعی‌بودن متهم می‌شوند، در زندگی فردی و اجتماعی.

«طهور در ساغر» از سوی کانون اندیشه جوان در دو جلد به قلم حسینعلی رحمتی منتشر شده‌است. این کتاب در جلد اول به اندیشه‌های فلسفی استاد می‌پردازد و در جلد دوم به اندیشه‌های کلامی ایشان؛ این پرداختن و بررسی اندیشه‌ها با رویکرد هم‌آوایی میان منش و سلوک علمی استاد و تعاریف موجود از این دو دانش، پیش می‌رود.

دیگر خبرها

  • تشییع پیکر مطهر شهید محمدرضا غضبان
  • ما جز با رعیتِ خود دیگر با کسی جنگ نداریم!
  • جنبش‌های سده‌های دوم و سوم هجری بیش‌تر تقابل ایرانی – ایرانی بود نه ایرانی - عربی
  • رونمایی از سه کتاب منتخب آثار جشنواره شهید آوینی
  • توزیع ۳.۸ میلیون شیر رایگان در مدارس چهارمحال و بختیاری
  • بیست و دومین دوره سیر مطالعاتی بنیاد شهید مطهری برگزار می شود
  • خانه موزه‌ای در تهران که نماد عقل و عشق است
  • میزگرد نگاهی به هشت چالش تاریخی؛ پروژه کوروش درخدمت اسرائیل؟
  • سرگذشت فارسی‌زبانان آسیای میانه /نگاهی به کتاب «تاریخ تاجیکان ورارود»
  • استاد مطهری؛ فیلسوف یا متکلم؟!